20 Aralık 2009 Pazar

Konakfm, Konak fm dinle,Konak radyosu

Konak fm, Konakfm, Konak fm dinle,Konak radyosu dostluğun buluştuğu adres
MÜZİĞİN, DOSTLUĞUN,SEVGİNIN ZİRVEYE ÇIKTIĞI YER. En sevilen ve popüler müzikler sizleri bekliyor.Sohbetin en seviyelisi,gelin görün karar verin. dj NaZLi dj Kenan DJ Emre DJESRA DJ Kırmızıgüller radyo fm efm efem radio sohbet chat flatcast tema dinle sohbet chat KonakFm Konak Fm radyo dinle



RADYOYA GİRİS İCİN TIKLAYIN


Konak, İzmir Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan merkez ilçedir. Kuzeyinde İzmir Körfezi ve Bayraklı, doğusunda Bornova, güneyinde Karabağlar ve batısında Balçova ilçeleri bulunmaktadır.

İlçenin yüzölçümü 69 km² dir. 2 köyü bulunmaktadır. Bağlı beldesi yoktur. İlçede 129 İlköğretim Okulu, 78 Orta Öğretim Kurumu bulunmakta; 155,462 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda, 7,144 öğretmen görev yapmaktadır. İlçenin nüfusu 2008 yılı itibarı ile 1.500.409 'dur.


İlçede, 13 Hastane, 39 Sağlık Ocağı, 2 Sağlık Evi, 3 Verem Savaş Dispanseri, 7 Ana ve Çocuk Sağlığı Merkezi bulunmaktadır. Konak, İzmir’in yönetsel, sanatsal, kültürel ve ticari merkezidir.

9 Eylül 1922’de gönderine çekilen bayrak ile yalnız İzmir’in değil Türkiye'nin kurtuluşunun simgelerinden biri olmuş Hükümet Konağı Konak Meydanı’ndadır. Hükümet Konağı 1868-1872 tarihleri arasında inşa edilmiştir.

Yapılışından günümüze bir İzmirlilerin buluşma noktalarından biri olan Saat Kulesi Konak Meydanı’ndadır. II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yılı için 1901'de Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından Alman Konsolosluk binasını yapan mimara yaptırılan kule 25 metre yüksekliğindedir. Kulenin saati Alman İmparatoru II. Wilhelm'in hediyesidir.

Antik çağdan günümüze taşınmış eserlerle, Osmanlı döneminden kalan eserlerle, ama en çok Cumhuriyet Döneminin eserleriyle karakterize olur. Konak, İzmir’in kültür, sanat ve eğlence merkezi olması nedeniyle yerli ve yabancı tüm turistlerin uğrak yeri durumundadır.Özellikle Kemeraltı Çarşısı İlçe ekonomisine ve İzmir'in tanıtımına önemli katkılar yapar.Konak yakınlarında bulunan Romalılardan kalma Agora ören yeri turistlerin ziyaretine açıktır.Konak ayrıca Karşıyaka ile denizden bağlantıyı sağlayan Konak İskelesi ve Konak Meydanı ile de ünlüdür.Konak sahil yolu, yürüyüş parkurları özellikle hafta sonları bütün İzmir'lilerle dolup taşar.
Konak pier'den Pasaport'un görünümü

KONAK GENÇLİK TİYATROSU

Euterpe Sanat'ın kurucuları, Ulaş Tuzak ve Atilla Ertörer önderliğinde, Konak Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin destekleriyle 14 Şubat 2009 tarihinde kurulmuştur.

Amaçları, Konak başta olmak üzere, İzmir'deki gençleri faaliyete geçirmek ve bu birliktelikle yerel yönetimlerde gençlerinde söz sahibi olduğunu göstermektir.

Hedefleri, söz sahibi konumunda iken sanatsal bir olgu yaratmak ve İzmir'de gençleri sanatla tanıştırmak, entellektüel bir bakış açısı yakalamktır.

Bunların yanı sıra, İzmir'deki Şehir Tiyatrosu'nun eksikliğini tamamlamaya çalışmak için bir adım atmakta olan Konak Gençlik Tiyatrosu bir ön oluşum kapsamında liderlik görevini üstlenmiştir. Bunun için, ilk faaliyet olarak, İzmir Liseler Arası Tiyatro Festivalini ortaya atmış olup bu doğrultuda '1. Euterpe Tiyatro Festivalini' nin organizasyonuna başlamıştır.

Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de sanata ve sanatçıya olan katkıları yadsınamaz derecede önemlidir.

Ayrıca bu faaliyetleri Türk Tiyatrosunun önemli isimleri Prof. Dr. Özdemir Nutku ve Devlet sanatçısı Turgay Tanülkü de desteklemektedir. Konak Gençlik Tiyatrosu, gençlerin bu ülke için neler yapabileceğini bir kez daha gösterecek ve bütün gençliğimize ilham kaynağı olacaktır..

İşimiz Tiyatro, Gücümüz Sanat!

Hiç yorum yok: